Termografija - DAMIBA Trade

 • Full Screen
 • Wide Screen
 • Narrow Screen
 • Increase font size
 • Default font size
 • Decrease font size
 •  

 •  

 •  

 •  

  .

 •  

Kada jednoj kompaniji kupovina IC opreme nije u investicionom planu, a ipak postoji potreba za IC kontrolom objekata, proizvodnih procesa i sl. DAMIBA pruza usluge snimanja termovizijskim kamerama FLIR Systems-a najnovije generacije i izradu pratecih izvestaja i termografskih analiza u FLIRovim softwerskim paketima.

Opširnije

 

 

Formular za snimanja

 

 

 

 

Kurs za Infracrvenu termografiju pokriva Infracrvenu teoriju, koncept prenosa toplote, oprema IC i njena upotreba, upotreba softwera u izradi periodicnih izvestaja, i kako da se eliminisu uobicajene greske interpetacije ...
Medjunarodni sertifikovani ITC kurs, Kurs Termografije u gradjevinarstvu, Kurs - IC software, Kurs - FLIR IC kamere

Opsirnije

 

 

 

Prijava za kurs

 

Od 2015. godine DAMIBA TRADE d.o.o. je ovlasćeni zastupnik i diler DJI globalnog proizvođača bespilotnih letelica. Pored prodaje 'consumer-spremnih za letenje' letelica, obuke korišćenja bespilotnih letelica, DAMIBA uvodi i razvoj univerzalnih letećih platformi sa specijalnim senzorima naših principijala FLIR, PHOTONIS i SONY. Resenja su namenska za posebne klijente sa posebnim zahtevima.

Opširnije

 

 

Od jeseni 2015. godine DAMIBA TRADE d.o.o. je ovlasceni zastupnik i distrubuter FLIR.ovog programa 'DETECTION' - PROIZVODI ZA DETEKCIJU BIOLOŠKIH, FIZICKIH I HEMIJSKIH OPASNOSTI. Radi se o kompaknim, rucnim i prenosivim uredjajima za otkrivanje opasnih materija u vazduhu i tragova iste na cvrstim povrsinama. U programu su prenosivi i fiksni uzorkivaci vazduha za otkrivanje bioloskih opasnosti – Serija Fido Bx, uredjaji za otkrivanje hemijskih agenasa i otrova – Serija Fido Cx, eksploziva - Serija Fido Xx, prenosivi analizatori serije Griffin i detektori jonizujuceg zracenja i radionuklida Serije IdentiFINDER Rx00. Navedene proizvode možete da vidite i na stranici proizvodaca FLIR ovde...

Generalni katalog FLIR DETECTION možete da skinete sa linka ovde...

DAMIBA TRADE d.o.o. u sektoru odbrambenih tehnologija, od 2009. godine, bavi se konsaltingom i nabavkom kontrolisane robe i robe dvostruke namene za potrebe Ministarstva Odbrane Republike Srbije, Ministarstva Unutrašnjih Poslova Republike Srbije, kao i njihovih remontnih zavoda, ustanova i agencija, kao i konsaltingom za vojne, civilne i razvojne projekte.

Vesti iz DAMIBE

PONAVLJA SE PROGRAM: TRADE IN PROGRAM - Staro za novo uz popust od 20%

Kompanija FLIR је produžila akciju TRADE IN PROGRAM tj. specijalan popust na nove termovizijske kamere od 20 % za sve korisnike koji vrate stare termovizijske kamere i taj popust važi do kraja 2012. godine.

Special prices for the thermography infrared imagers and cameras

EuropeAidFor the European tender:

Publication reference EuropeAid/131876/C/SUP/RS - Lot 2 and Lot 4

Supply of laboratory and IT equipment, furniture and other equipment to lecturing buildings, laboratories and classrooms at the faculties of the universities of the Republic of Serbia

Damiba trade d.o.o. is granting special prices for the thermography infrared imagers and cameras.

Feel free to contact us any time.

FLIR i7 - samo 595€ za edukativne ustanove

FLIR i7  - za samo 595€ (plus troškovi) umesto 1.995€!  ovaj popust se odnosi na: škole, fakultete, trening centre, sve tipove edukativnih ustanova… Zašto ovaj popust?

Zato da bi se omogućilo svim edukativnim ustanovama lakši pristup ovoj novoj tehnologiji. Sa detektorom od 140x140piksela i termalnom osetljivošću od 0,1°C i uključenim softwerom za izveštavanje, ovaj instrument predstavlja idealnu termalnu kameru za prve ozbiljne radove i potpuno savladjivanje osnovnih tehnika infracrvene termografije.

PathfindIR: Full Frame – brza verzija od 25Hz

“Imamo priliku da vam predstavimo PathfindIR, termalnu kameru za ugradnju u vozila, ali ovog puta full frame – brzu verziju od 25Hz. Nakon dobijanja dozvole iz SAD, imamo priliku da pokažemo svim zainteresovanima ovaj proizvod koji se već ugradjuje u modele najviše klase Mercedes, Audi,.. . Namena ovog modela jeste da omogući veću daljinu vidljivosti pri svim vremenskim uslovima, danju i noću,  do 4 puta u odnosu na klasična duga svetla, pri velikim brzinama kretanja.

Ovaj model koriste službe obezbedjenja VIP, državnika i generalno sve one službe koje imaju potrebu da pri velikim brzinama kretanja vide  i obezbede najveću sigurnost za svoje klijente.”

56. MEĐUNARODNI SAJAM TEHNIKE I TEHNIČKIH DOSTIGNUĆA

Na 56. MEĐUNARODNOM SAJMU TEHNIKE I TEHNIČKIH DOSTIGNUĆA, koji se odrzava od 14.-tog do 19.-tog maja 2011., Hala 2 Beogradskog sajma

Damiba trade d.o.o. izlaze proizvodne programe:

FLIR SYSTEMS AB – INFRACRVENE TERMOVIZIJSKE KAMERE SA MERENJEM I BEZ MERENJA TEMPERATURE - KOMPLETAN PROGRAM FLIR COMMERCIAL SYSTEMS. (www.flir.com)


Uživo prezentujemo sledece modele:

 • FLIR thermography - Predictive maintenance & Building –
 • FLIR T335, FLIR E50 novo!, FLIR i3 – prodaja na sajmu, sajamski popust 15% za i3 seriju
 • FLIR thermography - Research and Development – FLIR SC660, nehladjeni detektor visoke frekvencije i rezolucije za istraživanje i razvoj
 • FLIR security imaging – Hand Held - HS 324 PRO – rucna IC kamera za obezbedjenje
 • FLIR MARITIME. – ručna kamera za obezbedjenje i navigaciju  - optimalni odnos cena/veličina detektora
 • FLIR transportaton - PathFindIR - IC – 25HZ!! kamera za brza vozila i specijalne namene pratnje i obezbedjenja VIP.

FLIR T400 - NOVA SERIJA

Novo na tržistu profesionalne IC opreme za Industrijsku primenu. Sistem FLIR MSX za poboljšanje detalja IC snimka, izuzetno brza snimanja na 60Hz.a, IC radiometrijski striming putem USB.a, Max temperatura merenja do 1200°C, ergonomija poslednje generacije i još mnogo toga novog

Unapredjenje usluga termografskih ispitivanja naseg preduzeca

Zbog sve veceg interesovanja i obima rada u pružanju usluga snimanja i kontrole termovizijskim kamerama FLIR Systems, unapredenja tehnologije i domena ispitivanja, nabavili smo najbolji model iz programa nehladjnih detektora kamera FLIR Systems,  SC660 iz programa Nauka i Istraživanje. Na ovaj nacin upotpunili smo vec postojecu gamu kamera kojima radimo ispitivanja i omogucili našim klijentima i partnerima još profesionalniju i efikasniju uslugu uz izveštavanje i analizu najnovijim softwerima FLIR Reporter 8.5, FLIR Resaearcher 2.10 i FLIR R&D ResearchIR 3.10. Ovim se još jednom potvrduje liderska pozicija DAMIBA trade.a u profesionalnim uslugama termografskih ispitivanja i strucnosti u oblasti termovizije na našim prostorima. Preuzmite brosuru ovde

FLIR SC8400 nova istraživacka termalna kamera

FLIR SC8400 je nova istraživacka termalna kamera HD evropskog porekla sa detektorom od 1MP - prvi put u Evropi – visoka termalna rezolucija od 1280 x 1024 piksela omogućava uvid u najmanje termalne promene sa najmanjim detaljima u vidnom polju i to pri termalnoj rezoluciji manjoj od 25mK (18mK obično), uz tačnost merenja od +/- 1°C ili +/- 1%,  neverovatnom brzinom zapisa od 100 Hz-full frame do 3000 Hz sa Windowing opcijom. Uz veoma širok izbor optike ovo su samo neke od performansi koje ovu kameru stavljaju u sam vrh tehnološkog dostignuća u domenu R&D termografije,  high-end tehnologije na raspolaganju danas. Više detelja oko ovog modela i novog CS6000 možete saznati u sedištu preduzeća Damiba trade.

Networking

DAMIBA TRADE na društvenim mrežama! U smislu praćenja trendova na mreži odlucili smo da se pridružimo društvenim mrežama FACEBOOK; TWITTER; YOUTUBE:
i. Na našem YouTube kanalu pogledajte seriju filmova ‘unpacking’ koje smo pripremili za naše buduće klijente, gde predstavljamo uživo različite modele u njihovo original pakovanje i sadržaj.
(http://www.youtube.com/user/DAMIBAtrade)
ii. Pogledajte kako smo sprečili ilegalni prelaz granice na Kelebiji prilikom testiranja FLIR MS HRC sistema dalekog dometa. (http://www.youtube.com/watch?v=V6I_75prSh8&feature=plcp&context=C3848ff4UDOEgsToPDskIpjnv3pWDc0i2g6G8wa1Fx)
iii. Na Twitteru Damiba trade možete da nas kontaktirate i prenesete vaše utiske o našem radu. Biće nam zadovoljstvo da vam odgovorimo i da vas imamo u našem twitter klubu.
(http://twitter.com/#!/termovizijaFLIR )NOVA SERIJA RUCNIH KAMERA ZA NADZOR. MS, HM i BHM

NOVA SERIJA RUČNIH KAMERA ZA NADZOR:  MS, HM i BHM , ‘žuta’ serija, jedina sa fabričkom garancijom od 2 godine!
Među njima NAJMANJA kamera i NAJMANJA cena za ručno obezbeđenje - model FLIR MS224  i to sa detektorom od čak 240x180 i FLIR-ovim DDE sistemom čiste slike sa ukupnom težinom od samo 340 grama. Omogućavaju trenutni pregled situacije i zbog svoje niske cene i visokih performansi predstavljaju obaveznu opremu za sve one koji se bave nadzorom i obezbeđenjem. Rade i kao ručna lampa sa LED reflektorom i imaju veoma dug radni opseg baterije. VIDLJIVOST METE NA 1KM!

Preuzmite brosuru ovde

Javite nam se da se upoznate uživo sa ‘žutom’ serijom FLIR Systems ručnih kamera za obezbeđenje.

Nova serija “i” – FLIR

FLIR je unapredio startnu seriju iz domena preventivnog održavanja, seriju ‘i’.
Osim promene spoljnjeg dizajna uvedeni su novi detektori za ‘i5’ i ‘i7’ modele , 100x100 i 140x140 piksela. Cena nije promenjena i dalje su to najjeftiniji instrumenti na tržištu.
Model ‘i3’ za samo 995,00€.


FLIR i3 / i5/i7 su najmanje, najlakše i najpristupacnije termalne kamere na tržištu. Neverovatno jednostavne za upotrebu i ne zahtevaju nikakvo prethodno iskustvo. Samo je pitanje "ciljanja-snimanja-detekcije" da bi se dobili visoko kvalitetni snimci koji ce vam dati informaciju koja vam je potrebna uz jadnostavne software za izveštavanje.
Sve ove modele možete da pogledate uživo u sedištu Damiba trade.

Kamera E30 - unapredjena

Kamera FLIR E30 iz domena kamera sa merenjem INDUSTRIJA, dobija video kameru 2MP i LED reflektor po još pristupacnijoj ceni od 2.495€, sa termalnim FPA detektorom 160x120piksela.
Sve sto je ugrađeno u novu seriju E je napravljeno da olakša korišćenje i rad i čine ju efikasnijom i produktivnijom: novi detektori od 160x120, 240x180 i 320x240 na frekvenciji rada od 50Hz omogućavaju intenzivan rad bez propuštanja detalja. Veliki novi LCD ekran sa touchscreen opcijom i puno alatki da vam omoguće fino podešavanje analize slika na terenu. Konekcija WiFi za brzi transfer podataka na vaš PC i ostale mobilne uređaje za daljnju analizu, izradu izveštaja i trenutnu razmenu i još mnogo toga otkrićete u novoj FLIR E-seriji infracrvenih termalnih kamera.

Software Reporter 8,5

Software Reporter 8.5 Professional na CD.u od danas za neverovatnih 250€!  
Profesionalno izveštavanje i analiza, templejti za razlicite tipove izveštaja po granama industrije, intuitivni intefejs, celovit reporterski kompjuterski program. Baziran na MS Windows platformi i integrisan u MS Wordu kao komplet alata za analizu radiometrijskih slika sa terena u jpeg formatu. Lak za upotrebu FLIR Reporter 8.5 obezbeđuje sveobuhvatne analize, izradu izveštaja inspekcije i najbrži i najjednostavniji način saopštavanja kritičnih detalja na IC pregledu.

Uspostaviljen Sistem Upravljanja Kvalitetom (SQM)

Poštovani klijenti i partneri,

Sa velikim zadovoljstvom obaveštavamo vas da smo uspešno uspostavili Sistem Upravljanja Kvalitetom (SQM) unutar našeg preduzeća prema važećoj normi ISO 9001:2008. Priroda naseg posla i visok nivo profesionalnosti kome težimo doveli su do potrebe da se kvalitet našeg rada i poslovanja formalizuje i ozvaniči, a za taj korak odabrali smo najeminentnije telo u domenu sertifikacija u Evropi i šire, TUV SUD (www.tuv.rs).

Od avgusta 2011. postali smo članovi elitnog kluba sertifikovanih kompanija u domenu kvaliteta TUV SUD. Naš sertifikat možete da pogledate u pdf format na stranici sertifikati.

 

Preuzmite Sertifikat

Najava i prijem kandidata za medjunarodno licencirani kurs iz infracrvene termografije “ITC level 1”

Postovani klijenti i partneri,

Obaveštavamo vas da je u toku priprema i prijem kandidata za novu ediciju medjunarodno licenciranog kursa iz infracrvene termografije “ITC level 1” koju organizuje zvanični ITC termografski centar - Srbija. (Damiba trade d.o.o.) .

Predvidjeni termin za kurs je 28/11/2011 do 02/12/2011.

Sve detalje oko prijave i plan kursa možete da pogledate na nasoj stranici edukacije i na sajtu akademije ITC  - www.infraredtraining.com

PRODUŽENJE ROKA AKCIJE ZA NAUČNE I OBRAZOVNE INSTITUCIJE

Svim obrazovnim ustanovama (škole, fakulteti, instituti) Flir nudi popust od 30% na zvanične fabričke cene termovizijskih kamera iz serija iX, EXX, TXXX i P6XX. Ovu pogodnost mogu da ostvare samo ustanove, kao pravna lica.

Produžava se period akcije davanja popusta do kraja 2011.godine.

U slučaju kupovine IC kamere na ovoj akciji, popust prati i 30% na Medjunarodno Sertifikovanu Obuku ITC za termografere - level 1.

5. MEĐUNARODNI SAJAM NAORUZANJA I OPREME

Na 5. MEĐUNARODNOM SAJMU NAORUŽANJA I OPREME - PARTNER 2011 koji se odrzava od 28-og juna do 1-og jula 2011., Hala 1 Beogradskog sajma

Damiba trade d.o.o. izlaze proizvodne programe:

 • FLIR SYSTEMS AB – INFRACRVENE TERMOVIZIJSKE KAMERE SA MERENJEM I BEZ MERENJA TEMPERATURE - KOMPLETAN PROGRAM FLIR COMMERCIAL SYSTEMS. (www.flir.com)

Uzivo prezentujemo sledece modele:
-FLIR SECURITY: BORDER AND COASTAL SURVEILLANCE –
multisistem dalekog dometa HRC-U sa komandnim pultom i Nexus software platformom.
-FLIR security imaging – Hand Held - HS 324 PRO – rucne IC kamera za obezbedjenje
-FLIR transportaton - PathFIndIR - IC kamera za vozila i specijalne namene

Opširnije...

55. MEĐUNARODNI SAJAM TEHNIKE I TEHNIČKIH DOSTIGNUĆA

Na 55. MEĐUNARODNOM SAJMU TEHNIKE I TEHNIČKIH DOSTIGNUĆA, koji se odrzava od 09.-tog do 13.-tog maja 2011., Hala 2 Beogradskog sajma, stand 2306

Damiba trade d.o.o. izlaze proizvodne programe:

 • FLIR SYSTEMS AB – INFRACRVENE TERMOVIZIJSKE KAMERE SA MERENJEM I BEZ MERENJA TEMPERATURE - KOMPLETAN PROGRAM FLIR COMMERCIAL SYSTEMS. (www.flir.com)

Uživo prezentujemo sledece modele:
-FLIR thermography - Predictive maintenance & Building –
FLIR T335, FLIR E50 novo!, FLIR i7
-FLIR thermography - Research and Development – FLIR SC7000, hladjeni detektor visoke frekvencije i rezolucije za istraživanje i razvoj
-FLIR security imaging – Hand Held - HS 324 PRO – rucna IC kamera za obezbedjenje
-FLIR transportaton - PathFindIR - IC kamera za vozila i specijalne namene

 • VAIACAR SpA - dvoputi bageri i prikljucci , dvopute masine za konstrukciju i rekonstrukciju zeleznickih koloseka.
 • SO.RE.MA.SpA - zeleznicke masine za konstrukciju i rekonstrukciju koloseka.

Opširnije...

Akcije popusta za Naučne ustanove i škole

Svim obrazovnim ustanovama (škole, fakulteti, instituti) Flir nudi popust od 30% na zvanične fabričke cene termovizijskih kamera iz serija iX, iXX, TXXX i P6XX. Ovu pogodnost mogu da ostvare samo ustanove, kao pravna lica.
Budući da je ova inicijativa na snazi do Jula 2011, ona uključuje i najnovije modele iz E serije i novu T600 seriju.
U slučaju kupovine IC kamere na ovoj akciji, popust prati i 10% na Medjunarodno Sertifikovanu Obuku ITC za termografere - level 1 i 2.

Prezentacija Research & Development FLIR thermography FLIR ATS (Advanced Thermal Solutions)

U Beogradu dana  03.marta 2011, u cetvrtak u 9.30h u sali za konferencije Naucnog Instituta “GOSA”, održana je prezentacija Termovizijskih kamera iz serije Research & Development FLIR thermography FLIR ATS (Advanced Thermal Solutions).
Ove kamere pripadaju sektoru kompanije FLIR koji se zove FLIR- Advanced Thermal Solutions i koji predstavlja krunu tehnoloskog razvoja merne infracrvene termografije danas u svetu.

Gospodin Sven A. Wode R&D Area Manager Istocne Evrope za ovaj  program u FLIR ATS-u, veoma je detaljno izlozio proizvodni program ovog segmenta, tehnicke karakteristike kamera sa nehladjenim i hladjenim detektorima iz programa “istrazivanja i razvoja”. Uradjen je pregled svih SC kamera sa ‘hladjenim’ detektorima visoke frerkvencije i izuzetne osetljivosti na SWIR, MWIR, LWIR talasima: InGaAs, InSb,MCT-CMT(HgCdTe) i QWIP (GaAs/AlGaAs)
Uradjen je i primer iz “Lock In” Termografije i detaljno je objasnjen ALTAIR software za obradu snimaka u realnom vremenu. Radjen je i osvrt na primenu IC filtera - izolovanja spektra unutar IC spektra i tendencije u buducem razvoju Hi-end IC termografije.
Damiba trade d.o.o. stoji vam na raspolaganju za sve tehnicke konsultacije u vezi R&D FLIR ATS programa, da unapredite vase naucne i istrazivacke projekte.

Strana 3 od 4

Mailing lista

Anketa

Koliko ste znali o termografiji?

Rezultati

Sa nama su ...

Imamo 46 gostiju na mreži
Trenutno ste na strani: Home