Termografija - DAMIBA Trade

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Kurs Termografije u gradjevinarstvu

Elektronska pošta Štampa PDF

Infracrvena termografija je mocan i neinvazivan nacin monitoringa i dijagnostike stanja objekta.

IC kamera u rukama strucnog operatera moze u veoma kratkom roku da snimi razlicite parametre vezane za gradjevinske objekte , kao na primer, curenja sistema grejanja, stanje omotaca zgrade, uniformnost izolacije, stanje elektricnih instalacija, termicke mostove na prozorima i vratima i mnoge druge.

 

Rekonstrukcija i restauracija objekata, veoma uspesno se ocenjuje ovom metodom. Snimanje stanja posle pozara i poplava takodje.

 

Energetska efikasnost zgrada, narocito kod novoizgradjenih objekata, gde ne postoje statisticki podaci potrosnje, meri se metodom infracrvene termografije. U okviru najnovijih evropskih normi ova metoda se navodi kao primarna i najemerodavnija.

Osiguravajuca drustva, firme koje se bave resaturacijom objekata, gradjevinske firme, enterijeristi, vlasnci nekretnina, i termograferi zajedno su ukljuceni u procese odrzavanju zgrada i ove aplikacije zahtevaju i sustinska znanja o IC termografiji kroz aplikacionu obuku.

Damiba u sektoru edukacije, kao IC centar Srbija, organizuje specijalisticku obuku za primenu IC termografije u gradjevinarstvu. Ovaj kurs se odnosi na one operatere koji zele da savladaju tehnike snimanja i interpretacije IC slike u ovoj oblasti. Obuhvata i ostvrt na normu EN 15603 analize toplotnih mostova na spoljnom omotacu zgrade

Obuku drze ITC level 1 i 2, medjunarodno certifikovani instruktori uz pratecu dokumentaciju na srpskom jeziku. Obuka traje 2 dana i pored teoretskog dela uvezi fenomena infracrvene termografije ukljucuje i rad na terenu i analizu postojecih primera u domenu gradjevinarstva. Po zavrsetku obuke kandidati dobijaju sertifikat pohadjanja ITC Srbija.

Plan kursa - Gradjevinarstvo

Formular za prijavu
PRILOZI

 

 

Trenutno ste na strani: Home