Termografija - DAMIBA Trade

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

FLIR GF320 termovizijska kamera za otkrivanje curotina gasova u naftnoj, petrohemijskoj industriji, gasnim infrastrukturama i instalacijama

Damiba trade d.o.o. od 2006. godine se bavi uslugama termovizijske inspekcije i kontrole prema ISO 17025:2006 a u skladu sa svojim QMS ISO 9001:2008 koristeci sopstvene termovizijske kamere iz naprednog programa FLIR ATS (Advance Thermal Solutions).

Sa velikim zadovoljstvom obaveštavamo zainteresovane da smo, u okviru naseg portfolio-a termovizijskih kamera,  nabavili i specijalnu termovizijsku kameru za otkrivanje gasova FLIR GF 320.

Radi se o hlađenom, vojnom detektoru u okviru kamere koja je posebno filtrirana na EM opsegu 3.1 do 3.3 mikrona u kojem su gasovi tipa VOC apsorbentni, dakle vidljivi u IC elektromagnetnom spektru. Jednostavnim rečnikom sa ovom posebnom tehnologijom u okviru FLIR ATS programa u stanju smo da ‘ulovimo’ sve relevatne curotine gasova u naftnim postorojenjima i gasovodima i to u realnom vremenu.

Logični i trenutni benefiti za korisnike su:

  • Ušteda u samom gasu, krajnjem proizvodu
  • Povećanje ukupne bezbednosti postrojenja
  • Zaštita okoline znatnim smanjenjem zagadjenja i štetnih isparavanja u atmosferu.

 

Ova tehnologija se zove Optical Gas Imaging (OGI),

Navodi se  kao BAT (Best Available Technology) u najnovijoj Evropskoj Direktivi za industrijsko zagađenje  2010/75/EU (IED) koja od 7-og. januara 2014. menja do tada važeću normu IPPC i koja predviđa obavezu korisćenja BAT u procedurama kontrole i smanjenja štetnih emisija u naftnoj i gasnoj industriji.

Više o najnovijoj Evropskoj direktivi IED I OGI tehnologiji na web prezentaciji Evropske Komisije u vidu BREF (preuzmite ovde...) dokumenta i CONCAWE (klik ovde ... ).

Primenjuje se LDAR pristup (Leak Detection and Repair) za praćenje i kontrolu VOC (Volatile Organic Compounds) emisija kao pasivni sistem koji ne zahteva dopunske pripreme niti utiče na objekat koji se pregleda.

Gasovi koje otkrivamo pomocu naše FLIR GF320:

  • Benzene, Ethanol, Ethylbenzene, Heptane, Hexane, Isoprene, Methanol, MEK, MIBK, Octane, Pentane, 1-Pentene, Toluene, Xylene, Butane, Ethane, Methane, Propane, Ethylene, Propylene.

Damiba trade d.o.o. kao zvanični distributer FLIR ATS – OGI, osim prodaje termovizijskih kamera GF nudi zainteresovanim kompanijama kompletan pregled postrojenja u smislu preventivnih održavanja instalacija, postrojenja uz detekciju curotina gasova kao i specijalističke kurseve iz OGI tehnologije.

Za Vaše postrojenje po pozivu vršimo besplatnu prezentaciju ili dođite da posetite naš FLIR ‘show room’ u prostorijama preduzeća gde možete da vidite širok spektar FLIR opreme iz različitih sektora.

 

 

 

Trenutno ste na strani: Novosti FLIR GF320 termovizijska kamera za otkrivanje curotina gasova u naftnoj, petrohemijskoj industriji, gasnim infrastrukturama i instalacijama