Termografija - DAMIBA Trade

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Prezentacija termovizijske kamere "PathFindIR"

Prezentacija termovizijske kamereU Beogradu je 07 jula 2009 god. održana prezentacija Termovizijske kamere model "PathFindIR"

Mr. Peter Dekkers, Manager za ovaj  program u FLIR-u, koji je inace lider u proizvodnji termovizijskih kamera u svetu, veoma je detaljno obrazložio tehnicke karakteristike kamere i njenu veoma široku primenu kako za vojne svrhe, Pogranicnu Policiju i patrole, isto tako i za bezbednost saobracaja, naroèito u nocnim uslovima, pri magli, kiši i drugim otežalim uslovima i smetnjama za bezbednu i sigurnu voznju.

 

 

U tom cilju kamera se ugradjuje  na  putničke automobile, autobuse, narocito na dugackim internacionalnim linijama, slepere, plovne objekte, dzipove za nadgledanje šumskih gazdinstava, lovnih rezervata, velikih ribnjaka i sl.

Kamera uocava objekte na distanci od 800 m. što je skoro 4 puta dalje od dometa farova na vozilu, a ugao snimanja od 36° širi je od ugla na farovima te na taj nacin omogucava da vozac ima kontrolu na vecoj  površini ispred sebe ,što je od izuzetne važnosti za bezbednu vožnju u ekstremnim uslovima noæne vožnje pri kiši, snegu,magli i sl.

Radni temperaturni opseg kamere je od  -40°C do + 80°C.  Instalacija - montaža na prevozno sretstvo je veoma laka i jednostavna, a termovizijska slika se prenosi na monitor od 7'' (inca), visoke rezolucije u ceno-beloj verziji, koji ne dekoncentriše vozaca, vec naprotiv mu cini ,trece oko,, povecavajuci mu stepen kontole, a time i bezbednost u vožnji.

Primeri ugradnje

Primena kamere na najnovijim modelima BMW- a, gde se prilikom kupovine novog automobila može uzeti kao opcija

... kao i na sve druge tipove automobila

Od posebnog je znacaja ugradnja kod blindiranih automobila

Primeri ugradnje na autobusima, šleperima, vatrogasnim kolima, patrolnim i drugim

Trenutno ste na strani: Novosti Prezentacija termovizijske kamere "PathFindIR"