MARINE – FLIROVE TERMOVIZIJSKE KAMERE I SISTEMI ZA PLOVILA

NOĆNA PLOVIDBA JE BEZBEDNIJA

UZVRATITE PUNIM GASOM SA FLIR TERMOVIZIJSKIM KAMERAMA ZA PLOVILA

FLIR termovizijske kamere za plovila vam daju mogućnost da jasno vidite u potpunom mraku, kroz sunčane zrake i kroz laganu maglu i dim. FLIR-ovu termovizijsku tehnologiju svakodnevno koriste hiljade vojnika, prve linije odbrane, komercijalni i rekreativni pomorci za navigaciju, izbegavanje sudara, otkrivanje pretnji, nadzor i misije pretraživanja i spašavanja.

POSEBNE APLIKACIJE ZA KAMERE ZA PLOVILA

Budući da kamere za termovizijsko snimanje prikazuju razlike u temperaturi unutar vidnog polja, one predstavljaju moćan alat za procenu stanja okoline, gledanje kroz dim i čak za otkrivanje santi leda.

UPRAVLJANJE PROLIVANJEM ULJA

Termovizijske kamere mogu otkriti mrlje ulja na vodi. Voda ima manji nivo emisivnosti od nafte, tako da se hladno noćno nebo odbija od vode tamo gde se ulje manje reflektuje i izgleda toplije.

GAŠENJE POŽARA

Vidljivu svetlost apsorbuju čestica dima, ali toplotna energija prolazi upravo kroz nju. Termovizijska tehnologija omogućava vam da vidite mesto požara i da vidite aktivnosti na brodu kroz dim.

IZBEGAVANJE SANTI LEDA

Svi objekti ispuštaju različite količine toplotne energije, čak i sante leda. Dodavanjem boje objektima ispod određene temperature, FLIR kamere mogu pomoći u otkrianju santi leda noću ili tokom dana.

Program ‘Marine’ kamera i radara kompanije FLIR systems i prateće opreme FLIRove kompanije Raymarine možete da vidite na prezentaciji proizvođača.

Share This