TERMOVIZIJSKE BESPILOTNE LETELICE
FLIR – CIVILNI I VOJNI PROGRAM

Damiba s ponosom predstavlja asortiman profesionalnih dronova DJI Enterprise opremljen FLIR termalnim i video kamerama kako bi našim kupcima pružili toplotna bespilotna rešenja “ključ u ruke”. Naša rešenja termalnih bespilotnih dronova koriste infracrveno termičko snimanje; profesionalci ih koriste za aplikacije bespilotnih dronova, kao što su nadzor, inspekcije, ispitivanja, poljoprivreda, traženje i spašavanje (SaR),itd. . Naša rešenja termovizijskih bespilotnih letelica omogavaju da u nedostatku svetla vidite kroz dim i druge otežavajuće uslove, izmerite temperaturu iz vazduha i identifikujete termalne anomalije na terenu. To dronove čini idealnim i jefinim rešenjima za više specifičnih namena.

Naš tim stručnjaka u Damibi stoji na raspolaganju kako bi vam pomogao u složenom procesu kupovine termovizijskih letelica. Razumevajući vaše potrebe za termovizijom iz vazduha, pružićemo vam ispravnu kombinaciju termalnih dronova i termalnih kamera, demonstraciju i potrebnu postprodajnu podršku.

 Kao distributer FLIR Systems – sUAS, sigurni ste u odabir pravog partnera za vaše potrebe za termalnim dronom. Odabirom Damiba-a kao vašeg partnera za termalne dronove osigurava vam se pristup najnovijim dronovima i proizvodima termografskog snimanja, pre i post podršci, servisu i popravkama dronova, specijalističkim kursevima za obuku na bespilotnim letelicama i same termografije iz vazduha, te mogućnostima za iznajmljivanje dronova i termovizijskih usluge analize, pružajući vam kompletna rešenja za vaše termalne bespilotne aplikacije. Naš kvalifikovani tim stoji vam na raspolaganju.

KAKO ODABRATI NAJBOLJE REŠENJE
TERMOVIZIJSKE LETELICE?

Prilikom odabira termalnog drona, suočeni ste s širokim rasponom dronova, opcijama fotoaparata, video i termalnih detektora, tako i rasponima cena koji mogu da zbune kupca koji želi da nabavi najbolje rešenje za svoje potrebe. U Damibi smo tu da vam pomognemo u tom postupku.

Prvi korak prilikom kupovine termovizijske bespilotne letelice jeste shvatiti zahtev primene. Na primer, bezbednost i nadzor, termografske inspekcije i analize ili oboje. Danas je uobičajeno da organizacije kao pružioci usluga bespilotnih letelica, rudarskih, industrijskih, poljoprivrednih i građevinskih kupaca koriste bespilotne letelice i za nadzor.

Veoma je bitan suštinski pristup odabiru na osnovu primene same letelice.

Ako je u pitanju nadzor i primena za vanredne situacije , onda merna funkcija nije prioritet već je detaljna i jasna termovizijska slika neophodna za trenutno odlučivanje o neradnim koracima u trenutnim aktivnostima, kao na primer prilikom intervencije kod požara ili drugih vanrednih situacija.

Kod industrijske merne primene, vremenski faktor nije u prvom planu, jer se termografski snimci mogu analizirati i nakon leta u prilagodjenim mernim softwerima nakon prikupljanja snimaka i fotografija sa terena.
Stručnjaci Damibe će vam biti na raspolaganju za savete u odabiru prave konfiguracije kamere i letelice na osnovu vaših potreba.

LETELICE I KAMERE – CIVILNI PROGRAM

 

DJI Matrice 200 V2 Professional Drone

DJI Matrice 200 V2 druga generacija bespilotnih platformi Matrice 200 serije koja nastavlja baštinu najprodavanijih industrijskih rešenja. Matrice 200 V2 izgrađen je za zahtevne industrijske i komercijalne primene sa IP43 kategorijom zaštite prilkom upotrebe. Matrice 200 sadrži ugrađenu FPV kameru za pilotsku navigaciju i odvojeni adapter kamere koji može primiti širok raspon optičkih, termičkih i specijalnih gimbal rešenja kao što su zum video kamera Zenmuse Z30, daljinska optička i termalna kamera Zenmuse XT2 i raspon kamera drugih proizvođača, kao i multispektralnih ili LIDAR senzora. Matrice 200 se kupuje kao posebna platforma za letenje, može da bude opremljen vašim izborom izmenjivih gimbala što ga čini idealnim dronom za dvostruku dnevnu i noćnu upotrebu. DJI Zenmuse XT2 dvostruka senzorska kamera dostupna je u širokom rasponu opcija objektiva što ga čini idealnim za sve vaše profesionalne aplikacije za termografsko snimanje iz vazduha, od bezbednosti i nadzora do najzahtevnijih aplikacija za termografske preglede i inspekcije. Omogućuje montažu jedinstvenog gimbala.

DJI Matrice 210 V2 Professional Drone

DJI Matrice 210 V2 nudi sve značajne mogućnosti Matrice 200 uz dodatak dvostrukog nosača gimbala okrenutog prema dole. To omogućava dronu da primi dve korisne nosivosti tokom leta. To se obično koristi u aplikacijama za ispitivanje i inspekciju gde se, na primjer, snimci izbliza visoke rezolucije dobijaju pomoću zum kamere Zenmuse Z30, a prateća termovizijsko video kamera Zenmuse XT2 pruža toplotni reljef i tačnost očitavanja temperature za izvođenje najzahtevnijih pregleda. Matrice 210 V2 takođe nudi gornje pozicioniranje gimbala okrenut prema gore za primene pregleda ispod mostova ili konstrukcijskih platformi, tunela,… Ova platforma omogućava dva senzorska kanala istovremeno.

DJI Matrice 300RTK Professional Drone

DJI Matrice 300RTK treća generacija bespilotnih platformi Matrice 300 serije koja nastavlja tradiciju  najoptimalnijih industrijskih rešenja. Nudeći do 55 minuta leta, napredne AI mogućnosti, 6 sigurnosnih senzora pozicioniranja i stanja letelice, M300 RTK postavlja potpuno novi standard kombinujući inteligenciju sa visokim performansama i nenadmašnom pouzdanošću. Mogućnost trokanalskog signala i nosivosti 2.7Kg, omogućuje postavku tri gimbal kamera istovremeno. Gimbal kamere na raspolaganju su: Zenmuse XT2/XT S/Z30/H20/H20T i najnovija FLIR FLIR VUE® TZ20.

KAMERE ZA BESPILOTNE LETELICE

 

FLIR Vue® TZ20 DUALNA TERMALNA KAMERA

Dvostruki Boson® FLIR Vue® TZ20 plug-and-play gimbal dizajniran je da poboljša uspeh misije i u potpunosti je integrisan sa DJI V2 Matrice 200-serijom i Matrice 300 platformama. Ovaj sistem pruža široko vidno polje od 95 stepeni za maksimalnu vidljivost situacije i usko vidno polje od 18 stepeni za postavljanje više piksela na cilj kada je potrebno. Sa mogućnostima 20X zumiranja, FLIR Vue TZ20 omogućava pilotima dronova iz sektora bezbednosti i industrijske inspekcije da dobiju fleksibilnost vidnog polja za jasne detalje i uvećanje slike za procenu situacija i donošenje kritičnih odluka.Više o ovom modelu ovde.

DJI / FLIR Zenmuse XT2, dualna termalna kamera

Bespilotna kamera Zenmuse XT2 integriše FLIR termički senzor visoke rezolucije i 4K video kameru s vodećom DJI-ovom stabilizacijskom tehnologijom za brzo transformisanje podataka u jasnu sliku. Napredni termički senzor omogućuje snimanje visoke rezolucije i osetljivosti za nadzor infrastruktura, energetske inspekcije, vatrogasne, pretraživačke i spasilačke misije i još mnogo toga. Sa potpuno integrisanim dvostrukim korisnim gimbalom i izborom termičkih objektiva, profesionalci mogu uočiti i snimiti termičke i video podatke u boji u jednom letu, štedeći vreme, novac i ljudske živote. Zenmuse XT2 kamera idealan je izbor termalne kamere koja se instalira na DJI Matrice 200,210 i 300 profesionalne bespilotne platforme letelica.

DJI/ FLIR Zenmuse XT Thermal Camera -Vrhunska termovizijska slika iz vazduha

Zenmuse XT čini termografsko snimanje iz vazduha lakšim nego ikada ranije. Savršeno integrisan, Zenmuse XT kombinuje DJI gimbalnu stručnost i prenos slike sa FLIR-ovom vodećom tehnologijom termovizije. Dostupan u dve mogućnosti termičke rezolucije, Zenmuse XT je kompatibilan sa serijama DJI Inspire 1 i Matrice 100, 200 i 600, pružajući vrhunski doživljaj termalnog snimanja bez obzira na vašu aplikaciju sa mernom ‘R’ ili nemernom izvedbom..

FLIR Duo® Pro R -HD, dual-sensor termalna kamera za dronove

Ultimativno rešenje za termovizijsko snimanje dronom. Novi FLIR Duo® Pro R objedinjuje visoku rezoluciju, radiometrijski termografski uređaj, 4K video kameru u boji i potpuni paket ugrađenih senzora koji će vam omogućiti najolje rešenje s dvostrukim senzorima za snimanje sa malim komercijalnih dronovima na tržištu. Snimite delotvorne podatke svakodnevno pomoću Duo Pro R na vašim letelicama.

FLIR Vue Pro/ FLIR Vue Pro R – Termovizijska kamera za dronove

Dizajniran za profesionalnu upotrebu, FLIR Vue Pro više je od termalne kamere, to je termički merni instrument i snimač podataka koji daje ogromnu vrednost vašim sUAS operacijama i uslugama.
Vue Pro R daje operatorima dronova i sertifikovanim termografima mogućnost prikupljanja tačnih, beskontaktnih merenja temperature iz perspektive. Svaka fotografija koju snimi Vue Pro R sadrži tačne, kalibrisane podatke o temperaturi ugrađene u svaki piksel, dodajući još veću vrednost vašim SUAS operacijama i uslugama nego ikad ranije. Vue Pro R dodaje potpuno radiometrijsko prikupljanje podataka sUAS aplikacijama kao što su inspekcija zgrada i krovova, inspekcije elektroenergetskih mreža i postrojenja, analiza infrastrukture, precizna poljoprivreda i javna bezbednost.

FLIR MUVE ™ C360 – detektor hemijskih opasnosti u vazduhu

FLIR MUVE ™ C360 je višenamenski detektor, potpuno integrisan s bespilotnom letelicom (UAS) DJI M200/210 radi pružanja neprekidnog praćenja hemijskih opasnosti u pokretu. Senzorski blok ima 8-kanalni uredjaj, koji uključuje detektor fotoionizacije (PID), detektor donje eksplozivne granice (LEL) i šest drugih senzora. Integrisani snifer dizajniran je tako da ignoriše uticaj okretanja rotora, protežući se dalje od propelera da bi uzorkovao okolni vazduh neometano. Senzorski blok MUVE C360 brzo se montira na privremenom integracijskom priključku montiranom na UAS. FLIR stanica za kalibraciju ima isti priključak, tako da se operator lako može povezati za rutinsku proveru senzora. Očitavanje senzora daje se prioritetima na osnovu uslva alarma i prikazuje se u realnom vremenu na tabletu pilota u aplikaciji FLIR VueLink ™. MUVE C360 štedi vreme, glavni alat za hitne slučajeve, za osoblje nadležno za industrijsku sigurnost i stručnjake za praćenje parametara zagađenja okoline. Više o ovom uredjaju ovde.

VOJNE BESPILOTNE LETELICE – ‘military’ program

 

FLIR SkyRanger™ R60

S preko 100 000 sati usluge SkyRanger R60 postavlja standarde za sigurnu i bespilotnu inteligenciju u realnom vremenu, kroz široku paletu kritično važnih aplikacija, od tajnih misija do pretraživanja i spašavanja, do komercijalnih inspekcija i još mnogo toga. R60 je deo opreme više od 20 vojnih snaga, a koristi se i u industrijskim primenama u preko 30 zemalja.
Više o ovoj letelici na sajtu proizvodjača FLIR ovde

SkyRanger™ R70

Razvijen za najzahtevnije operacije UAS-a, SkyRanger R70 uspostavlja nove granice za male bespilotne letelice, performanse i pouzdanosti UAS-a. Sa svojim proširenim nosivim kapacitetom, otvorenom arhitekturom, naprednom autonomijom i veštačkom inteligencijom, R70 redefiniše šta je moguće postići sa malim VTOL UAS-om.
Više o ovoj letelici na sajtu proizvodjača FLIR ovde

Share This