OBUKA ZA RAD SA TERMOGRAFSKIM KAMERAMA

DAMIBA TRADE JE ZVANIČNI PARTNER I ZASTUPNIK FLIR-OVE AKADEMIJE ZA TERMOGRAFIJU

Zašto raditi obuku za termografske inspekcije?

Trening termografske inspekcije povećaće vašu verodostojnost, poboljšati vašu karijeru i izgraditi vaš posao termografera. Nudimo obuku termografera, sertifikaciju i resertifikaciju u svim aspektima termografije, uključujući:

 • Kursevi nivoa I, II i III
 • Specijalizovana uputstva za dijagnostiku zgrada, krovova, električnih instalacija, mašinske opreme, naučne primene i detekciju curenja gasa. Online kursevi koji pokrivaju osnove rada termovizijskih kamera i softvera za izveštavanje.

Prednosti sertifikacije o termografskim pregledima

Sertifikacija kod nas će vam koristiti jer ćete naučiti kako koristiti termovizijsku kameru, prikupljati kvalitetne podatke, izrađivati profesionalne izveštaje o termografskoj inspekciji i razumeti tehnike i ograničenja infracrvene termografije za određene aplikacije.

Razlozi za dobijanje sertifikata za termografera kod nas:

 • U partnerstvu smo sa najvećom organizacijom za obuke termografera na svetu.
 • Pružamo globalno priznate sertifikate koji ispunjavaju ili prevazilaze regionalne standarde.
 • Nudimo obuku za sve nivoe iskustva na bilo kojoj termobizijskoj kameri, modelu ili proizvođaču.
 • Nudimo praktičnu obuku koja vam je potrebna.
 • Možemo vam doći sa ITC obukom.
 • Osiguravamo pouzdanost i uspešnost termografije širenjem znanja operatera.
 • Učvrstićete svoj kredibilitet sa nama.
 • Sa nama možete podmladiti i proširiti svoj program.
 • Sertifikujte se kod nas.

Uvod u termografiju:

Jednodnevni uvod u kurs termografije u kome su opisane osnove razumevanja temperatura, emmisivnosti, pronalaženja anomalija i iskustva u radu sa termalnom kamerom i softverskom platformom FLIR TOOLS.

Ovaj kurs nije sertifikovan, ali ga izvodi termografer nivoa 2.

Kursevi se održavaju tokom cele godine.

Teme obuke za nivo 1 i 2 za IRT (ICT):

ITC nudi sertifikovanu obuku po priznatim standardima i akreditovan je za vršenje obuka.

Organizacija (ATO) za Britanski institut za ispitivanja bez razaranja (BINDT) prema zahtevima norme ISO 18436. BINDT je akreditirano sertifikaciono telo koje nudi sertifikaciju osoblja prema kriterijima utvrđenim u međunarodnim i evropskim standardima.

Ovaj kurs vas priprema za kvalifikaciju termografera nivoa 1.

Naučićete o osnovama infracrvene termografije, kako upravljati kamerom u različitim uslovima i za različite primene, kako se vrši odgovarajuća procena stanja merenja na terenu i identifikuju potencijalni izvori grešaka. Bićete u mogućnosti da uradite IR inspekcije prateći pisane smernice i da podnosite izveštaj rezultata ove inspekcije.

Uvod u termografiju:

Istorija; merila; aplikacije uključujući električne, mehaničke, građevinske, medicinske, istraživanje i razvoj. Tehnologija kamere, pregled od starijih sistema za skeniranje do modernih FPA-ova.

Objašnjenje rada kamere i kako kamera pretvara zračenje u sliku.

Toplota i temperatura:

Toplota i merenje; kontaktno u odnosu na beskontaktno mrenje temperature. Kako se radijacija pretvara u temperaturu i uvod u prenos toplote.

Osnove infracrvene teorije:

Naučni zakoni koji se odnose na: kondukciju, konvekciju, zračenje crna tela, Emisivnost, reflektivnost i kalibracija. Praktična demonstracija ovih prenosa toplote, modusi s teorijom praćenja.

Merne tehnike:

Atmosferska i okolna pitanja, uključujući: udaljenost, vlaga, temperatura vazduha i reflektivna prividna temperatura. Kako ih izmeriti i postaviti kameru ispravno.

Osnovna teorija prenosa toplote:

Definicija i mjerenje temperature, termodinamika, toplota i temperatura, prenos toplote, kondukcija, konvekcijai zračenje.

Alati za merenje:

Pogled u tačku merenja, zonu ili krug, boja, alarmi, specifična tačka rose i izolacioni alarmi.

Kamera / Softver upoznavanje: praktično iskustvo u radu sa kamerom tokom celog kursa. Vežbe pomoću prenosnih simuliranih laboratorija; integracija slika sa softverom za izveštavanje; kreiranje izveštaja.

Test za polaganje:

ITC test (50 pitanja sa višestrukim testom izbora) se održava poslednjeg dana.

Da bi studenti iz ITC-a maksimalno iskoristili ovu obuku poželjno je da rade sa sopstvenom kamerom. Kad je to moguće, ponesite termovizijsku kameru i laptop na kurs.

Share This